Wie ben ik?

Ik ben Joey Scholten, 28 jaar en opgegroeid in Grootebroek. Van jongs af aan had ik een interesse in bewegen, vooral veel rondrennen zonder na te denken kan je beter zeggen. Ik heb sinds ik 6 was op voetbal gezeten tot mijn 21e ongeveer, en op de basisschool veel meegedaan met sporttoernooien, van voetbal tot volleybal. Vanaf de middelbare school heb ik de sportstroming gedaan als keuzevak in de onderbouw, en in de bovenbouw gekozen voor BSM (Bewegen, Sport, Maatschappij) dus ik was veel bezig met diverse manieren van bewegen. Ook voetbalde ik daarnaast nog 3x per week. Vanuit hier maak ik een sprongetje naar hoe ik met fysiotherapie in aanraking ben gekomen en waarom ik dit wilde gaan doen.

Bij veel sporten komen ook blessures aan bod helaas: van een spierverrekking tot een chronische kniepees ontsteking en een gebroken enkel. Tevens heb ik lang met een liesblessure rondgelopen, en op dat moment kwam ik bij een fysiotherapeut terecht. Sindsdien vond ik hetgeen wat fysiotherapeuten deden, erg interessant. Behalve dat het menselijk lichaam voor mij boeiend was, vond ik dit beroep er erg mooi op aansluiten. Tijdens mijn stages binnen de Opleiding Fysiotherapie liep ik mee met vooral Manueel therapeuten en Psychosomatische Therapeuten. Door deze specialisaties aan het werk te zien heb ik mijzelf aangeleerd om altijd het mentale aspect mee te nemen in het lichamelijke aspect van de klachten van een patiënt. Wat vind een patiënt zelf van de klacht? Welke opties heeft de patiënt zelf voor ogen? Speelt stress onbewust een grotere rol dan zelf voor de patiënt te redeneren is?

Ik ben in Juli 2016 aan de Hogeschool van Amsterdam afgestudeerd als Fysiotherapeut, waarna ik direct bij mijn laatste stage adres, Fysiotherapie Kineo te Enkhuizen, vakanties kon waarnemen. Daarna ben ik met Chiropractie Job voor een korte periode een samenwerkingsverband aangegaan, om fysiotherapie/trainingen met chiropractie te combineren. In deze tijd heb ik heel veel geleerd over het kijken naar het menselijk lichaam als geheel, en niet als één gebied wat behandeld dient te worden. Hierna ben ik in loondienst bij fysiotherapie Move! te Akersloot gekomen, en vanaf april 2018 tot oktober 2021 bij Fysio Overlander en daarna Corpus Company, waar ik mezelf in de jaren een eigen kijk op het lichaam heb aangeleerd, waar ook bepaalde technieken bij horen.

Nu is het tijd om de sprong zelf te wagen als zelfstandige, en met een bestaand concept, iets nieuws op te zetten in de regio Purmerend-Noord: aan huis behandelingen. Kijkend naar de gevolgen van het Corona virus, zijn veel kantoorberoepen deels thuiswerkend geworden. Behalve dat door een andere zithouding er problemen kunnen ontstaan, is het idee om laagdrempelige zorg te kunnen leveren aan huis, zowel voor jongere mensen als voor ouderen, die niet meer met het volle vertrouwen de straat op kunnen.