Fysiotherapie

Er zijn verschillende manieren om uit te leggen wat fysiotherapie is of precies inhoudt. Voor mij is fysiotherapie het herstellen van de balans in het gehele lichaam, zowel fysiek als mentaal. Door het lichaam als geheel te zien kan er een completer beeld gevormd worden van de klachten van de patiënt, want klachten bestaan vaak niet alleen uit de locatie van de pijn. De lichaamsgebieden om de pijnlocatie heen kunnen ook beperkingen of blokkades hebben, waardoor pijn op andere plekken kan worden ervaren.

In mijn jaren als fysiotherapeut heb ik diverse stages gelopen bij Manueel therapeuten, alsmede met een chiropractor samengewerkt. Deze beroepsgroepen kijken meer als geheel naar het lichaam, iets wat mij niet alleen interesseert, maar het is ook logischer naar mijn mening. 

Neem als voorbeeld 6 blokjes op elkaar gestapeld, lijnrecht op elkaar. Wanneer het bovenste blokje iets uit de rechte lijn gezet wordt, blijft de constructie verder prima staan. Schuif ik de onderste 2 blokjes iets uit elkaar, dan zal de toren vallen. Wat er dan moet gebeuren is het corrigeren van alle blokjes erboven, om zo het evenwicht terug te krijgen in de toren. Maar zo staan alle blokjes uit elkaar, en niet meer recht op elkaar. Dit is ook terug te leiden naar het menselijk lichaam.

U kunt voor diverse klachten bij mij terecht:

  • Nek-/schouder-/rugklachten
  • Heupklachten
  • Knie-/enkel-/voetklachten
  • Arm-/elleboog-/pols-/handklachten
  • Revalidatie na een operatie
  • Prothese revalidatie (revalidatie na een nieuwe knie of nieuwe heup)