Dry-Needling

Dry-Needling is het behandelen van spier en bindweefsel binnen het menselijk lichaam, middels een accupunctuurnaald. De naald wordt in de huid gebracht en kan direct doorgezet worden naar de spier welke klachten veroorzaakt. Middels kleine verkrampingen, oftewel ‘twitches’ reageert de spier op de naald en ontspannen de spiervezels na elke verkramping weer een beetje meer.

Na de Dry-Needling behandeling voelt het behandelde gebied stijf, alsof u hard heeft gesport. Dit kan als een spierpijngevoel een dag of 2-3 duren. Na deze dagen zal de spier minder spanning hebben, waardoor pijn vermindert en de beweeglijkheid van de spier en omliggende gewrichten toeneemt. Zie dit als een elastiek, welke op minder spanning wordt gebracht.

Op deze manier kan Dry-Needling effectief en specifiek spieren en bindweefsel behandelen welke met algemene massage en mobilisatie minder direct bereikt kunnen worden.

Dry-Needling hoort binnen de tarieven van een fysiotherapeutische behandeling, dus u betaalt hier niks extra voor bovenop de behandeling of de gedeclareerde zitting bij de zorgverzekeraar.